Extra services

In onze praktijk vinden we het belangrijk dat jullie gebruik kunnen maken van producten.
Denk aan bevalbad, Tensapparaat, boeken uitleenservice.

Hier onder staan een aantal producten die we uitlenen.
Maar we hebben bijvoorbeeld ook de cordring deze kunnen jullie kopen als vervanger voor de traditionele navelklem. De cordring kost 2€
Ook hebben we 2 verschillende baarkrukken. De orginele plastic variant maar ook de CUB.
We hebben een handkolf of electrische kolf die je kunt lenen in noodgevallen.
Een skippybal als je dat lekker lijkt om op te zitten tijdens het opvangen tijdens de weeën.

Kortom als je meer wilt weten vraag erover tijdens het spreekuur.


 

Bevalbad lenen

Wij hebben 2 bevalbaden die we uitlenen aan onze zwangeren. 
We hebben er één van Birthpool in a Box en de La Bassine van de oerbron.

Je kunt een van deze  baden van ons lenen.
Er zit een pomp bij het bad om deze op te pompen. Ook de slang om het bad mee te vullen en de aanluiting voor op de meeste kranen zit er bij.  De beschermhoes voor in het bad zodat het hygienisch blijft  moet je kopen. Deze kost 40€ en hebben wij op de praktijk.  Zolang de hoes dicht blijft worden er geen kosten in rekening gebracht. 
 

Bevalbad lenen

Tensapparaat

Het tensapparaat kan soms goed helpen om je wat af te leiden van de pijn tijdens de bevalling. Veel verzekeraars vergoeden een Tens apparaat. Kijk eens in je polis. Mocht dit niet zo zijn dan hebben wij 2 tens apparaten op de praktijk die we uitlenen. De electrodes die je op je rug plakt tijdens de bevalling kun je bij ons kopen. Ze kosten €15,00. Aan het lenen van ons tens apparaat zijn geen kosten verbonden.

Tensapparaat

Bibliotheek

In de wachtkamer staat een goed gevulde boekenkast.

Vind je het leuk om een boek te lezen tijdens de zwangerschap dan kun je die van ons lenen.
Laat even weten welk boek je meeneemt.
Er staan verschildende soorten boeken in de kast. Bijvoorbeeld voor de aanstaande papa's, zwangerschapsvoorbereiding en moederschap. Er staan ook boeken in om te lezen met je andere kinderen om ze voor te bereiden op de komst van een baby.

Veel plezier met lezen!

Bibliotheek

Etherische oliën

Wij vinden het erg leuk en interessant om met etherische  olieën te werken.
In onze praktijk gebruiken we vaak de olien van Young Living. Heb je vragen hierover of wekt dit je interesse laat het ons weten.

De Diffuser staat lekker aan om zo een prettige sfeer te creëren. Nu Thieves, Lemon en Purification erin gedaan 

Etherische oliën

Lactatiekundige spreekuur

Borstvoeding is iets wat wij belangrijk vinden als verloskundige. Maar we snappen dat niet iedereen dit wil of kan geven.
Om je goed voor te bereiden op borstvoeding geven organiseren de kraamcentra borstvoedings informatie avonden. Deze zijn zeker de moeite waard. Maar heb je daarna nog vragen, of wil je liever een persoonlijk gesprek dan kan dit ook. Het kan ook zo zijn dat er vanuit je ervaringen van borstvoeding geven bij andere kinderen vragen hebt. Of een plan wilt maken zodat het deze keer beter gaat.

Daarom hebben we in de praktijk 1 x per maand op vrijdagmiddag een lactatiekundigespreekuur. Wil je hier gebruik van maken dan kun je dit aan ons melden en wij plannen je dan in. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is een service van ons samen met de kraamcentra.

Lactatiekundige spreekuur

Birth VR

Wij maken in de praktijk gebruik van de Birth VR. Door middel van deze bril kun je sneller in ontspanning komen waardoor je de bevalling beter aan kunt. Wil je meer weten of gebruik maken van de VR bril laat het ons dan weten. je kunt ook al eens een kijkje nemen op de website van de BirthVR.  Ze hebben trouwens ook een fantastische app birthcoach! echt de moeite waard. 

Birth VR

Spinningbabies

Naomi heeft een opleiding vanuit spinning babies gevolgd. Deze technieken kunnen ingezet worden in de zwangerschap en tijdens de bevalling.

wil je meer hierover weten neem eens een kijke op hun website: http://www.spinningbabies.com

Spinningbabies