Kraamzorg regelen

Het is belangrijk om voor de 12e zwangerschapsweek kraamzorg te regelen. Je belt met je verzekeringsmaatschappij. Zij nemen dan een aantal vragen met je door om te bepalen op hoeveel uur kraamzorg dat je in principe recht hebt. Ook vragen ze of je een bepaalde voorkeur hebt voor een kraambureau.
Hier volgen een aantal kraambureau's waarmee ik veel samenwerk.

Geboortezorg Limburg,
Telefoon 088-9094000
www.geboortezorglimburg.nl
contact@geboortezorglimburg.nl

Zin kraamzorg: 046-4262266
Cicogna Kraamzorg: 043-4504990

Wat houdt kraamzorg in

De kraamverzorgende komt de eerste zeven tot tien dagen na de bevalling een aantal uren per dag bij je thuis. Hoeveel dagen en uren is afhankelijk van je verzekering. Als je in het ziekenhuis bevalt, gaan de dagen die je in het ziekenhuis verblijft van de zorg thuis af. De kraamverzorgende geeft informatie over de verzorging en voeding van je baby. Zij begeleidt je hierin zodat je na de 8ste dag precies weet hoe je dat zelf moet doen. Tevens verricht zij dagelijks een aantal controles  zoals de pols en temperatuur, de hoogte van de baarmoeder en is voor jou en je partner een vraagbaak. Licht huishoudelijk werk hoort ook tot haar taken.

Als je kraamzorg geregeld hebt, dan is de kraamverzorgster bij jullie in huis om de eerste vragen te beantwoorden en zij houdt in de gaten of alles normaal verloopt. Indien dit niet het geval is, zal zij ons daarvan op de hoogte brengen, zodat wij hier naar kunnen handelen.

De kraamverzorgende heeft behalve deze taken ook nog de taak om ons te assisteren tijdens de bevalling.