Waar ga ik bevallen?

Waar wil je gaan bevallen?
Dit is een van de vragen die wij stellen tijdens het eerste gesprek. Misschien heb je er nog niet over nagedacht of heb je juist al een uitgesproken mening.

Er zijn twee opties:

  • Je kunt thuis bevallen onder begeleiding van een verloskundige en kraamverzorgster,
  • Of je kunt poliklinisch bevallen in het ziekenhuis. Ook weer onder begeleiding van de verloskundige en kraamverzorgster.

Beide keuzes zijn prima. Als je in Nederland zwanger bent mag je kiezen wat betreft de plaats van bevalling. Mits de zwangerschap en bevalling perfect verlopen. Daarom adviseren we altijd pin je nergens op vast want soms loopt het anders dan dat je je dat voorgesteld had. Er kunnen dingen gebeuren tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling waardoor de keus voor je gemaakt wordt. Het is dan veiliger voor jou en de baby om in het ziekenhuis te bevallen. Soms wordt je ook verwezen naar een gynaecoloog en dan mag je ook niet meer thuis bevallen.

Wil je graag in het AzM gaan bevallen dan kun je altijd op de derde donderdag van de maand gaan kijken. Er wordt dan een rondleiding gegeven op de verloskamers. Je hoeft je hier niet van te voren voor aanmelden. het begint om 20.00 in de greepzaal, 4e verdieping.
Als je op de open verloskamer in het AzM wilt bevallen moet je wel even naar de vergoeding kijken vanuit je verzekeringspolis. het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen en deze kan variëren van 50€ t/m 497€ soms is het dus de moeite waard om je verzekering hierop aan te passen
 

Verloskundige praktijk Naomi Satijn
full screen background image