Nieuws

Ricky en haar man Roel zijn zwanger en zij verwachten in September hun 2e kindje.

Om ons wat te ondersteunen komt Milou Renkens extra werken.
Milou zal tijdens de vakantie van Kimbereley 6 t/m 22 Mei en tijdens de vakantie van Naomi 5 t/m 29 Juli werken. Van te voren zal zij al een spreekuur hebben gewerkt zodat iedereen gelegenheid heeft om haar te ontmoeten.

Wij mogen vanaf 10-1-2019 anticoncptie voorschrijven en spiralen plaatsen en verwijderen.
Mocht je een spiraaltje willen laten zetten neem dan contact met ons op!!

 

Wij zijn klaar voor de NIPT:
wil je meer over deze vorm van screening weten kijk op: www.meerovernipt.nl en www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Zika Virus:

Mocht je op vakantie gaan en ben je zwanger of heb je een zwangerschapswens hou dan rekening met het Zika virus, meer info en vind je op de webstite van het RIVM.

Kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap:

De Nederlandse gezondheidsraad heeft in December 2015 een advies uitgebracht om alle zwangeren tussen 28 en 34 weken te laten vaccineren tegen Kinkhoest. Zij zijn van mening dat als je de zwangere vaccineert, de antistoffen die dan  aangemaakt worden via de placenta naar het kind gaan. Hierdoor zou een pasgeborene beter beschermd zijn tegen de ziekte Kinkhoest. Vanaf 2018 kun je al 1 x per maand via Joey van Empel huisarts te Meerssen de vaccinatie voor kinkhoest in onze praktijk laten zetten. Als je in de periode valt van 28-34 weken krijg je van ons een uitnodiging voor deze vaccinatie. Mocht je er gebruik van willen maken dan kun je dit dan aan ons doorgeven. Wij bestellen het vaccin en deze wordt dan gezet.

De voorlichtingsavonden in het AzM

Samen met de gynaecologen,verloskundigen, kraamcentra en verpleegkundigen van de afdeling verloskunde  uit de regio maastricht hebben we een voorlichtingsavond gemaakt. Hierdoor ben je nog beter op de bevalling en wat verder komen gaat voorbereid.
De data in 2019 zijn de volgende:
17-1, 21-2, 21-3, 18-4, 16-5, 20-6, 18-7, 15-8, 19-9, 17-10, 21-11, 19-12.
De avond begint om 20.00 in de Greepzaal niveau 4 van het AZM. Rond 22.00 sluiten we na een rondleiding op de verloskamers af. De toegang is gratis !! en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

 

EHBO cursus voor ouders van kleine kinderen een echte aanrader. Klik op de volgende link en je kunt je aanmelden:

 

Babyboom in gemeente Sint Geertruid:

1. Expect studie: wij doen mee jullie ook?!

Limburg in Verwachting! 

Op dit moment doen alle verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen in de gehele provincie Limburg mee aan het EXPECT onderzoek. In deze studie wordt onderzocht of het mogelijk is om al vroeg in de zwangerschap de persoonlijke kans op het krijgen van een zwangerschapscomplicatie te kunnen voorspellen. Op die manier kan er straks wellicht meer persoonlijke en gerichte zwangerschapszorg geboden worden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere begeleiding van de aanstaande moeder. 

Bent u 18 jaar of ouder en minder dan 16 weken zwanger? Doe dan mee en vul de vragenlijst in!

Vraag uw verloskundige of gynaecoloog voor meer informatie. Kijk ook op onze website www.zwangerinlimburg.nl! 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Onderzoeksteam EXPECT studie – Universiteit Maastricht

 

2. SAMENWERKEN BEVALT BETER 

Uw verloskundige praktijk neemt deel aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Samenwerken bevalt beter’. Dit maakt in Maastricht en de Westelijke Mijnstreek goede communicatie en samenwerking zichtbaar tussen verloskundige zorgverleners onderling en met (aanstaande) ouders. Zo kunnen wij en anderen leren van goede voorbeelden om de verloskundige zorg verder te verbeteren. 

Dit is een samenwerking van 11 verloskundige praktijken in de kringen Maastricht en Westelijke Mijnstreek, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Orbis Medisch Centrum, Academie Verloskunde Maastricht en Universiteit Maastricht.

De onderzoeker Isabel van Helmond doet observaties in de praktijk (op de foto tussen medeonderzoekers Jessica Mesman & Irene Korstjens)

van 17 maart  tot 31 maart 2014

Mogelijk wordt u hiervoor benaderd. De onderzoeker stelt zich steeds flexibel op om zo weinig mogelijk inbreuk te maken. Zij observeert de dagelijkse praktijk en mogelijk wil ze u daarover kort iets vragen of interviewen. Uitsluitend in overleg met u en de zorgverleners maakt ze enkele video-opnamen van voorbeelden van goede communicatie en samenwerking. Daaruit kiest zij enkele fragmenten van enkele minuten voor een groepsbijeenkomst. 

Mogelijk ontvangt u ook een uitnodiging met een informatiebrief voor de groepsbijeenkomst. Daarin bespreken een kleine groep cliënten en zorgverleners de fragmenten om samen te leren over goede communicatie en samenwerking. Hiervan wordt een audio-opname gemaakt. 

 

Vrijwillig, vertrouwelijk en anoniem

Deelname is geheel vrijwillig en U bent te allen tijde vrij uw deelname zonder opgaaf van redenen te beëindigen. Uw deelname is vertrouwelijk en u blijft anoniem in de rapportage tijdens het onderzoek en in wetenschappelijke publicaties. De audio-opnamen van de groepsbijeenkomsten worden geanonimiseerd letterlijk uitgeschreven in transcripten en geanalyseerd. Video- en audio-opnamen vinden uitsluitend plaats van mensen die daar vooraf schriftelijk toestemming voor gaven. Voor aanvang van de opname vragen we ook nog mondeling toestemming. Niets van de opnamen wordt gebruikt in het kader van personeelsbeoordeling. De opnamen gaan immers niet over individuele zorgverleners, maar over de dagelijkse communicatie en samenwerking. De video-opnamen worden na vijf jaar vernietigd en de audio-opnamen, transcripten en vragenlijsten na vijftien jaar. Alle data worden veilig opgeslagen.

Als u vragen heeft of mee wil doen aan de groepsbijeenkomst, kunt u contact opnemen met Isabel van Helmond. Hartelijk dank voor uw tijd en uw inbreng. 

 

Drs. Isabel van Helmond, medisch/ cultureel antropoloog en socioloog/onderzoeker/promovendus,

Academie Verloskunde Maastricht, Zuyd, Universiteitssingel 60, 6229 ER Maastricht, 

E: i.vanhelmond@av-m.nl, T: 0031 (0) 43-3885411/3885419

 

3. Naomi genomineerd voor verloskundige van 2012

Wat een geweldige eer is het om gebeld te worden door wij jonge ouders met het bericht dat ik genomineerd ben voor verloskundige van 2012. Ik heb echt de hele dag lopen stralen en me afgevraagd wie zou me op gegeven hebben. De dag daarna kwamen al mooie bloemen en belde een journalist van het tijdschrift wij jonge ouders en kwam de fotograaf een foto maken. Dit is een super ervaring. Ik geniet nogsteeds elke dag van mijn werk nou ja werk ik vind het meer een roeping om verloskundige te zijn.
Iedereen super bedankt dat ik het vertrouwen van jullie krijg om jullie wondertjes op de wereld te mogen zetten.

Helaas ik heb de officiele titel verloskundige van het jaar 2012 niet gewonnen, 2e plaats, maar de afgelopen 2 weken heb ik me wel elke dag als winnaar gevoeld. Dankzij alle lieve berichtjes, mailtjes mensen op straat voelde ik me zeer bijzonder. Bedankt allemaal voor deze blijk van waardering. Ik geniet er nog elke dag van om verloskundige te zijn en ik hoop het nog zeker 30 jaar met net zo veel plezier te blijven doen

 

 

Verloskundige praktijk Naomi Satijn
full screen background image