Nieuws

  1. Ballerine het nieuwe koperspiraal:

Sinds kort mogen wij ook dit nieuwe koperspiraaltje plaatsen. Voor meer info: ballerine
Dit spiraaltje kost 119 euro en wordt eventueel vanuit je aanvullende verzekering vergoed.
Wil je meer weten of er een laten plaatsen maak dan een afspraak!

2. Er is een nieuwe folder en signaalkaart uitgebracht voor de tijd na de bevalling.

Neem via onderstaande links eens een kijkje

Signaalkaart wanneer bellen na de bevalling

Folder net bevallen

3. Ricky en haar man Roel zijn zwanger en zij verwachten in September hun 2e kindje.

Om ons wat te ondersteunen komt Milou Renkens extra werken.
Milou zal tijdens de vakantie van Kimbereley 6 t/m 22 Mei en tijdens de vakantie van Naomi 5 t/m 29 Juli werken. Van te voren zal zij al een spreekuur hebben gewerkt zodat iedereen gelegenheid heeft om haar te ontmoeten.

Wij mogen vanaf 10-1-2019 anticoncptie voorschrijven en spiralen plaatsen en verwijderen.
Mocht je een spiraaltje willen laten zetten neem dan contact met ons op!!

 

4. De nieuwe website van ons VSV (verloskundige samenwerkingsverband met gynaecologen, kinderartsen en kraamcentra) is on-line

zwanger in zuid Limburg

5. Wij zijn klaar voor de NIPT:
wil je meer over deze vorm van screening weten kijk op: www.meerovernipt.nl en www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

6. Zika Virus:

Mocht je op vakantie gaan en ben je zwanger of heb je een zwangerschapswens hou dan rekening met het Zika virus, meer info en vind je op de webstite van het RIVM.

7. Kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap:

De Nederlandse gezondheidsraad heeft in December 2015 een advies uitgebracht om alle zwangeren tussen 28 en 34 weken te laten vaccineren tegen Kinkhoest. Zij zijn van mening dat als je de zwangere vaccineert, de antistoffen die dan  aangemaakt worden via de placenta naar het kind gaan. Hierdoor zou een pasgeborene beter beschermd zijn tegen de ziekte Kinkhoest. Vanaf 2018 kun je al 1 x per maand via Joey van Empel huisarts te Meerssen de vaccinatie voor kinkhoest in onze praktijk laten zetten. Als je in de periode valt van 28-34 weken krijg je van ons een uitnodiging voor deze vaccinatie. Mocht je er gebruik van willen maken dan kun je dit dan aan ons doorgeven. Wij bestellen het vaccin en deze wordt dan gezet.

Alle uitleg over kinkhoest via de website van het RIVM

8. De voorlichtingsavonden in het AzM

Samen met de gynaecologen,verloskundigen, kraamcentra en verpleegkundigen van de afdeling verloskunde  uit de regio maastricht hebben we een voorlichtingsavond gemaakt. Hierdoor ben je nog beter op de bevalling en wat verder komen gaat voorbereid.
De data in 2019 zijn de volgende:
17-1, 21-2, 21-3, 18-4, 16-5, 20-6, 18-7, 15-8, 19-9, 17-10, 21-11, 19-12.
De avond begint om 20.00 in de Greepzaal niveau 4 van het AZM. Rond 22.00 sluiten we na een rondleiding op de verloskamers af. De toegang is gratis !! en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

 

9. EHBO cursus voor ouders van kleine kinderen een echte aanrader. Klik op de volgende link en je kunt je aanmelden:

 

Babyboom in gemeente Sint Geertruid:

10.  Expect studie: wij doen mee jullie ook?!

Limburg in Verwachting! 

Op dit moment doen alle verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen in de gehele provincie Limburg mee aan het EXPECT onderzoek. In deze studie wordt onderzocht of het mogelijk is om al vroeg in de zwangerschap de persoonlijke kans op het krijgen van een zwangerschapscomplicatie te kunnen voorspellen. Op die manier kan er straks wellicht meer persoonlijke en gerichte zwangerschapszorg geboden worden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere begeleiding van de aanstaande moeder. 

Bent u 18 jaar of ouder en minder dan 16 weken zwanger? Doe dan mee en vul de vragenlijst in!

Vraag uw verloskundige of gynaecoloog voor meer informatie. Kijk ook op onze website www.zwangerinlimburg.nl! 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Onderzoeksteam EXPECT studie – Universiteit Maastricht

 

11. Naomi genomineerd voor verloskundige van 2012

Wat een geweldige eer is het om gebeld te worden door wij jonge ouders met het bericht dat ik genomineerd ben voor verloskundige van 2012. Ik heb echt de hele dag lopen stralen en me afgevraagd wie zou me op gegeven hebben. De dag daarna kwamen al mooie bloemen en belde een journalist van het tijdschrift wij jonge ouders en kwam de fotograaf een foto maken. Dit is een super ervaring. Ik geniet nogsteeds elke dag van mijn werk nou ja werk ik vind het meer een roeping om verloskundige te zijn.
Iedereen super bedankt dat ik het vertrouwen van jullie krijg om jullie wondertjes op de wereld te mogen zetten.

Helaas ik heb de officiele titel verloskundige van het jaar 2012 niet gewonnen, 2e plaats, maar de afgelopen 2 weken heb ik me wel elke dag als winnaar gevoeld. Dankzij alle lieve berichtjes, mailtjes mensen op straat voelde ik me zeer bijzonder. Bedankt allemaal voor deze blijk van waardering. Ik geniet er nog elke dag van om verloskundige te zijn en ik hoop het nog zeker 30 jaar met net zo veel plezier te blijven doen

 

 

Verloskundige praktijk Naomi Satijn
full screen background image