(Borst)voeding

Borstvoeding is het allerbeste wat je je kind kan geven. Het bevat veel goede stoffen die je kind direct na de geboorte nodig heeft en deze stoffen hebben een goede invloed op de latere ontwikkeling van een kind (bescherming tegen allerlei infecties en allergieën). Wanneer je langere tijd borstvoeding geeft, heeft dit ook voordelen voor de moeder, het biedt namelijk bescherming tegen borst- en baarmoederhalskanker.

Borstvoeding geven betekent in de praktijk dat je er de eerste dagen tot soms een paar weken na de geboorte flink in zult moeten investeren. Het duurt vaak even voordat jij en je kindje goed op elkaar zijn ingespeeld en de voeding goed gaat lopen. In het begin kan borstvoeding geven best pijnlijk zijn, omdat je tepels erg gevoelig zijn. Ook zijn je tepels niet gewend aan de zuigkracht van je baby. Na 1 à 2 weken zul je merken dat de pijn is verdwenen en dat het de investering dubbel en dwars waard is geweest.
Samen met het ziekenhuis en de kraamverzorgster hebben we een boekje uitgebracht waarin alles opgeschreven staat omtrend borstvoeding. Dit krijg je van de verloskundige in de zwangerschap, als ik je dit niet gegeven heb vraag er zelf ook nog even naar. Het is een zeer handig naslagwerk wat je zeker van pas zal komen.

Vanwege de goede eigenschappen van borstvoeding voor moeder en kind, vinden wij het heel belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt of je wel of geen borstvoeding wil gaan geven. Maar ook wanneer je besluit om flesvoeding te gaan geven kun je natuurlijk rekenen op onze steun en adviezen.