Controles

In het kraambed komen wij de 2e, 3e, 4e, 6e, 8e en eventueel de 10e dag langs om de kraambedcontroles te verrichten en je bevalling met je door te spreken. Natuurlijk kun je dan al je vragen stellen.

Op de 4e, 6e en 8ste dag wordt de baby door ons gewogen. Ook voelen we aan je buik om de hoogte van de baarmoeder te bepalen en controleren we de hechtingen mocht je deze hebben.

Ook zullen we helpen eventuele (borst)voedingsproblemen op te lossen.

Tussen de 5e en 7e dag na de geboorte krijgt je kindje de hielprik en gehoortest. Dit wordt gedaan door het Groene Kruis. Door middel van een prik in de onderkant of zijkant van de hiel worden er enkele bloeddruppels verzameld op een speciaal daarvoor bestemd vloeipapier. Dit bloed wordt dan getest op ziektes die behandeld kunnen worden als ze vroegtijdig zijn opgespoord. Het gaat hierbij om zeldzame aandoeningen, maar snelle opsporing is van groot belang om schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van pasgeborenen te voorkomen of te beperken. Over de Hielprik en de gehoortest krijgen jullie al in de zwangerschap uitleg en een folder van ons. De gehoortest wordt gedaan door middel van geluidgolven, binnen enkele seconden volgt de uitslag.

Verder wordt er in het kraambed o.a. gesproken over anti-conceptie, het consultatiebureau en er wordt een nacontrole afspraak gemaakt met ons. Zodat we 6 weken na de bevalling alles nogeens kunnen bespreken en afsluiten.